stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ze Jacky touch 2 Doel Quattro


http://i.imgur.com/iMbVYyW.jpg

Na veertig jaar doorgebracht te hebben in de garagesector, is mijn visie over auto's en toebehoren waarschijnlijk heel wat anders gevormd dan die van de doorsnee autobestuurder. Een buitenstaander heeft dan ook weinig, of nauwelijks besef wat er met zijn auto fout kan gaan. Opgeblazen motoren, defecte versnellingsbakken, versleten ophangingen en dito remmen. We zouden nog pagina's lang kunnen doordrammen over wat er mis kan gaan. Maar wie heeft daar in godsnaam wat aan? Zeker en vast niet Jacky en zijn kompanen. Zij beschouwen een auto nog steeds als een heilige koe. Ondanks alle hier boven opgesomde mogelijke defecten, stoppen ze al hun liefde en geld in hun wagentje. Deze pipo's hebben nog steeds niet door dat de auto het milieu uitermate belast. Sterker nog, zij doen alsof hun neus bloed en dat milieuproblematiek hen helemaal niet aanbelangt. Duwen nog eens extra diep het gaspedaal in, of draaien met opgetrokken handrem enkele rondjes op de parking van een of ander warenhuis. Hun auto is nu eenmaal hun alles, hoe meer lef en branie achter het stuur hoe groter hun ego. Wee de geliefde die een opmerking durft te maken over hun blikken doos op wielen. De dame in kwestie wordt overladen met de zonden des vaders en wordt nog nauwelijks een blik gegund. Dat deze jongedames ook van wanten weten en doorheen de loop der jaren geëmancipeerd zijn ontgaat deze fervente autobezitters helemaal. Een ding geven we ze wel na, ze maken geen of nauwelijks onderscheid tussen nieuwe wagens of oldtimers. Alles wat ook maar vier wielen en een draaiende motor heeft houd hun aandacht vast. Uiteraard wordt er niet alleen gebluft en gepronkt in deze strip. Nee, alle aspecten van het autorijden worden onder de loep genomen. Zo trekken we mee naar de Formule I races, verzeilen we op een oldtimers bijeenkomst en leren we driften om het betere bochtenwerk onder de knie te krijgen.

http://i.imgur.com/8aSs4C5.jpg

Scenarist Sti weet het geheel doldwaas te verwoorden. Hij toont ons hoe het niet moet. Hij vergroot dagdagelijkse ergernissen van automobilisten zo uit, dat zelfs de meest verstokte autohater er nog kan om glimlachen. Want, wat is en nu leuker dan lachen met de meest onlogische dingen die zich aan één stuk opstapelen in dit album. Soms zijn de grappen wel wat vergezocht, maar steeds is de aanloop tot de pointe van de grap vakkundig in elkaar gezet. Tekenaar Pau bedenkt geen enkele auto zelf. Hij baseert zich op bestaande merken waaronder Renault, Peugeot, Mercedes en nog een rits andere. Die hij met oog voor details bijna perfect weet uit te tekenen. Hierdoor wordt ons een heel gala van auto's uit het verleden en het heden voorgeschoteld. Voeg hierbij zijn uiterst grappig uitgedachte figuren, voorzien van hoekige kinnebakken, idiote gezichtsuitdrukkingen en dito bewegingen dan weet men meteen wie de koning is van deze gags. Niet de bestuurders van deze bolides maar met stip op nummer één: Koning Auto. WG.

http://i.imgur.com/abd3ZUy.jpgDit is een recensie van een gebruiker.