Recensie

Alex Rider 2 Point blanc


Point Blanc is het tweede deel van de nieuwe graphic novel reeks van Alex Rider. Het oorspronkelijke verhaal is van niemand minder dan Anthony Horowitz. Elke lezer die met een tiener in huis zit zal vermoedelijk al eens een boek van die man zijn gaan kopen in de boekenwinkel. Wel nu kan je dat dus ook in de stripspeciaalzaak te pakken krijgen. Script is van Antony Johnston, tekeningen van Kanaka Damerum en Yusuri Takasaki. Kanaka en Yusuri zijn twee zussen die elk aan de andere kant van de wereld wonen maar via het internet samen werkten aan elke tekening die in deze strip staat.

Alex Rider is een veertienjarige superspion. Op zijn vriendinnetje na is daar niemand van op de hoogte. Hij tracht terug wat te wennen aan zijn schoolgaande jeugd maar wordt al snel terug opgetrommeld door het Britse MI6 voor een nieuwe opdracht. Enkele mensen uit verschillende werelddelen werden vermoord en het enige dat hen linkt is dat ze ouders zijn van rebellerende jongens. Die worden opgevangen in een school voor kinderen die nergens anders meer terecht kunnen, Point Blanc, gelegen op de Frans-Zwitserse grens en alleen maar te betalen door de elite van de wereld. Tienduizend pond per trimester is niet voor iedereen weggelegd, niet? Doordat de school niet koosjer is en MI6 niet in het toeval geloofd is er maar één oplossing: Alex moet daar infiltreren. Hij krijgt een schuilnaam en -identiteit, een reputatie van verrekt lastig kind en zodoende een toelating om zijn mede-lastigaarten te gaan vervoegen in Point Blanc. Al snel wordt het duidelijk dat hier inderdaad meer aan de hand is.
http://images.scholastic.co.uk/assets/a/e0/68/pointblancgraph-prv-364079.jpg
Net als de boeken van Horowitz is ook deze Graphic Novel voornamelijk gericht naar de pubers van onze maatschappij. Dit wil niet zeggen dat je als ouder hier niet van kan genieten, integendeel. Het verhaal is op een vakkundige manier herschreven en de verwondering blijft steeds hoe men een boek in een strip kan gieten zonder inbreuk te doen aan de verhaallijn die de oorspronkelijke schrijver bedoelde. Johnston is hier wonderwel in geslaagd.

Momenteel stonden er vier van deze verhalen op het programma om uit te brengen, twee zijn dus niet van de persen gerold. Maar of het hierbij zal blijven is de vraag. Als uitgeverij Bakermat zinnens is om het hele repertoire van veelschrijver Horowitz te gieten in Graphic Novels dan staat er ons nog veel moois te wachten.
(sluit zijn strip en overhandigd die aan de dochter :-)Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.