stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De woestijnschorpioenen 2 Advokaten in Dancaliƫ


Het vliegtuig van kapitein Koïnsky, van het Nijlleger, en zijn bemanning wordt gedwongen tot landen. Na dat ze zijn gevangen genomen door de Italianen weten ze te ontsnappen. Maar het vliegtuig waarmee ze ontsnappen begeeft het en ze moeten een noodlanding maken in de woestijn. Omdat een van de bemanningsleden een gebroken been heeft stuurt Koïnsky de andere twee bemanningsleden er op uit om hulp te halen. Maar zelf zit Koïnsky ook niet stil.

Zowel het verhaal als de tekeningen zijn van Hugo Pratt. Hij weet weer een meesterlijk verhaal neer te zetten. Wanneer Koïnsky in een Italiaans fort beland met een Italiaanse kapitein en dokter en een paar inboorlingen, die het fort moeten verdedigen, lopen de spanningen op. Kapitein Palchetti, een aan schizofrenie lijdende man en vervend opera liefhebber werkt voortdurend op de zenuwen door veelvuldig in gezang uit te barsten. De discussies tussen de inheemse soldaten over de twijfel tussen trouw zijn aan de Italianen en deserteren leveren ook de nodige spanning op.
Zoals zoveel van Pratts verhalen gaat het om hoe de mensen met de situatie waarin ze geraakt zijn om gaan. Maar dat is niet het enige wat me aan Pratts strips boeit, ook het realistische tekenwerk spreekt mij aan.

De woestijnschorpioenen op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.