stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Aquaman (Lion/Urban Comics) 3 Troon van Atlantis


Ondanks alles en iedereen, is oorlog onvermijdelijk, oorlog tussen de bovenwereld (de mensen op land) en de onderwereld (Atlantis dat zich in de oceaan bevindt). Aquaman zit gewrongen tussen de twee werelden. Hij is een zoon van Atlantis maar is opgegroeid in de menselijke wereld. Hij zou niks liever zien dan dat beide vredelievend naast elkaar kunnen leven, maar die droom is nog ver af.

Aquaman is tevens van koninklijke afkomst en had aanspraak op de troon van Atlantis. Het is echter zijn broer die het daar leidt en die heeft geen goede herinneringen aan de mensen. Immers we dumpen heel wat afval in de zee, nucleaire proeven,... de mensheid is niet bepaald lief voor zijn oceanen. En wanneer een laatste inbreuk plaats vindt, is genoeg genoeg voor hem en wordt er een aanval ingezet op de Amerikaanse kust. De Justice league probeert Aquaman nog een kans te geven om zijn broer te stoppen voor te laat is, maar echt er in geloven doet niemand, waardoor de kans al vlug vervliegt.

Dit is geen vrolijk verhaal en, neen, ook al is het een 'redelijk' afloop voor de mensheid, toch is die niet geweldig of een ander superlatief. Neen, eindelijk mag het gevoeld worden dat een hoop mensen gestorven zijn en dat persoonlijke levens geraakt zijn door deze oorlog. En dat maakt het net zo sterk. Ik heb dit deel dicht gedaan met een kleine krop in de keel.

De tekeningen zijn dynamisch en kleurvol.Dit leest dan ook als een sneltrein maar vergeet toch niet om ook de kleine kanten te belichten.

In het kort: zeer leuke reeksDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.