stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Philemon (HUM!) 7 De Simbabbad van Batbad


Alleen al door de titel weet je dat dit over de reeks Philemon gaat gaan. 'De Simbabbad van Batbad' roept best wel reacties op van: "Huh?", "Simbawat?", ... voor de ondernemende mens genoeg redenen om deze Philemon ter hand te nemen.

Bartholomee gebruikt, tegen alle regels in, één doorgang een tweede keer om zo naar A te gaan. Maar dat blijkt inderdaad consequenties te hebben. En ondertussen heeft Filistijn Philemon de opdracht gegeven om Bartholomee te redden. Hij krijgt een gouden tip mee: als hij geen oplossing kan vinden, mag hij beroep doen op Simbabbad. En deze man woont in Batbad, alleen heeft iedereen wel schrik van dit personage. Het beloven nog zware tijden te worden voor Philemon.

Er is nog een tweede kortverhaal opgenomen in dit deel, dat speelt met het stripverhaal als opeenvolging van beelden en tekst maar dan op de geijkte manier van Fred. Een beetje absurd en surreëel dus.

Dit is opnieuw een deel dat een heerlijke combinatie van absurditeit en logica laat zien. Het kan allemaal niet, maar het verhaal bestaat toch uit oorzaak en gevolg. Het is dus ondanks alle schijn een zeer goed leesbaar en volgbaar verhaal, gewoon niet echt waarheidsgetrouw (om het zacht uit te drukken). Het is net dat spelen met onmogelijkheden dat dit zeer origineel houdt en me steeds opnieuw voor verrassingen stelt.

In het kort: een uiterst amusant deel PhilemonDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.