stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Aslak 3 Het midden van de mast


Wel, dit eindigt toch wel met een verrassing en een vraag: wie is die vreemde man die blijkbaar ergens opgesloten zit?

Na deel één en twee was ik overtuigd dat dit een mengeling was van een queeste -op zoek gaan naar een nieuw verhaal- en een broedertwist, maar dan uiteraard wel met de gekende viking-flair voor geweld, veel geweld. Maar dit deel brengt, zoals gezegd, een verrassing op het einde die alles toch weer op losse schroeven zet. Het is dus nog even afwachten op nummer vier in deze reeks om te zien in welke richting dit verhaal gaat en eigenlijk kwam dit echt wel op een geschikt moment: weg is de dreiging om in herhaling en clichés te vallen, althans voor nu.

De tekeningen zijn leuk, vlot en lichtjes karikaturaal waardoor de situationele humor alle kans krijgt om dit verhaal toch een luchtige toets te geven ondanks al het geweld. De balans zit goed.

In het kort: amusant, spannend en een tikje mysterieus!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.