stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Kathy's kat 5 Deel 5


Vroeger waren er bijna geen meidenstrips, maar de laatste jaren schieten ze als paddestoelen uit de grond. Er zijn er nu zoveel dat een kat haar eigen jongen er tussen zou verliezen! En laat nu net dit het thema zijn van deze reeks.

Kathy leeft al vier albums samen met haar alleenstaande vader en hun kat Sushi. De kat zorgt voor de ene komische situatie na de andere. Er zijn de gekende problemen zoals vuil in huis, de kattenbak, daarnaast droomt Sushi ook soms over een nieuwe carrière als mannequin of visverkoper.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/stripinfo/kathys kat.jpeg
Maar blijkbaar vonden Hervé Richez en Christophe Cazenove de tijd rijp om de personages en hun reeks meer inhoud te geven. In het vorige deel lieten ze de familie al verhuizen, wat een drama was voor Kathy. Nu krijgt de kleine meid, en haar kat het nog wat harder te verduren als papa een nieuwe liefde leert kennen : Samantha moet dan ook nogal wat moeite doen om Kathy te overtuigen van haar goede bedoelingen. Sushi is sneller gewonnen voor zijn nieuwe bazin, maar dan blijkt Samantha ook nog een zoon Victor te hebben !

De reeks evolueert dus van typische kattengrappen tot een reeks over een jonge meid, met een kat die naast grappige belevenissen met haar kat ook met nieuwe uitdagingen wordt geconfronteerd. Dit alles natuurlijk met het tempo van 1 grap per bladzijde. Ook andere reeksen evolueerden van zuivere grappen en grollen tot reeksen over jonge meiden vol humor maar ook met de nodige inhoud.

De tekeningen van Yrgane Ramon zitten vol leven, en doen me aan de stijl van Parme denken, ideaal dus voor een grappige reeks !

Alhoewel het roze je tegemoet straalt moet je deze strip toch eens ter hand nemen, want er zit meer potentieel in dan je initieel zou denken! Als de auteurs op het ingeslagen pad verder kunnen gaan kunnen ze misschien ook in het vaarwater treden van « Mooie navels » of « Lou ! »Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.