Recensie

De markies 2 D.S. Irae


Parijs wordt onveilig gemaakt door iemand die in een opgevoerde Snoek rond scheurt. Wanneer er ook nog een aantal automonteurs vermoord worden gaat ‘de Markies’ zich ermee bemoeien.

Het leuke verhaal is van Michel Oleffe. Het blijft lang onduidelijk wie er achter de moorden en de wilde ritten van de Citroen D.S., zoals de Snoek officieel heet, zitten. Dat zorgt ervoor dat de spanning in het verhaal blijft. Er zit ook heel veel actie in deze strip waardoor het tempo van het verhaal hoog blijft en door de wilde achtervolgingen kan tekenaar Jean-Luc Delvaux zijn uitstekende tekenkwaliteiten bot vieren op mooie auto’s, waar menig autoliefhebber van zal gaan kwijlen. Maar niet alleen autoliefhebbers kunnen met deze strip hun hart op halen, ook valt er veel te genieten van de mooie gedetailleerde gebouwen en straten.

http://i.imgur.com/opdcU26.jpg

Dit is het tweede en laatste ‘De Markies’ album. Met deze serie stapt de ‘Collectie Detective Strips’ af van de formule om alleen succesvolle detective en misdaad boeken te verstrippen, want ‘De Markies’ is een detective die uitsluitend voor de strip is geschreven.

Ik vind dit een prima album waar ik me erg mee heb vermaakt. Ik merk dat de latere nummers uit deze collectie betere verhalen bevatten dan die van de lagere nummers.

De Markies op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.