Recensie

Tyler Cross 2 Angola


Hermann van Geld zit in de problemen. Door de echtscheiding met zijn vrouw zijn die geldelijk. Van Geld is de 'gelukkige' eigenaar van de juwelierszaak Van Geld & Herpal. Hij stelt Tyler Cross een deal voor: zin zaak kraken om op deze wijze de verzekering op te lichten, zijn vrouw een serieuze financiële loer te draaien en voor een derde van de waarde de juwelen van Tyler terug te kopen. Cross krijgt er enkele partners bij om deze zaak te realiseren. Iris, de brunette en liefhebster van cabriolets en Neville, de techneut die de brandkast zal kraken.
Maar alles verloopt licht anders dan voorzien. Hoe en waarom zal duidelijk blijven naargelang je verder vordert in het lezen van de strip, vandaar hier geen verdere utwijding. Tyler cross mag zodoende genieten van de binnenkant van een cel in de gevreesde Angola State Farms, een gevangenis die volledig zonder subsidies draait, waar er bijgevolg beknibbelt wordt op elke rosse munt en waar geweld en onderdrukking niet geweerd worden. Noch door de bewakers, noch door de bewoners.
http://www.dargaud.com/var/dargaud/storage/images/le-mag/actualites/si-tyler-cross-sort-un-jour-ce-ne-sera-pas-pour-bonne-conduite/677141-3-fre-FR/Si-Tyler-Cross-sort-un-jour-ce-ne-sera-pas-pour-bonne-conduite_655x231.jpg
Na het veelbelovende eerste deel hoopt men steeds op een evenwaardig vervolg, een hoop die vaak niet verwezenlijkt wordt. Met Tyler Cross zit je daarvoor gebeiteld. De verhaallijn, de gortdroge ik-persoon Cross die het verhaal aan elkaar rijgt, de flashbacks en elke daad die met voorbedachte rade werd opgezet... Enfin, prachtig allemaal.
Ook de bijbehorende tekeningen van Brüno, de stijl, werd doorgetrokken vanuit het eerst deel, de donkere omgeving als achtergrond met daarin de personages met grove streken op papier gezet, en het afwisselen van close-ups met in- en uitzoomend effect...
http://static.fnac-static.com/multimedia/Images/FD/Comete/63998/CCP_IMG_ORIGINAL/779045.gif
Het scenario is bovendien dusdanig opgebouwd dat de stukjes van de puzzel, naargelang je verder leest, mooi in elkaar vallen om uiteindelijk, ook al krijg je alles mondjesmaat voorgekauwd, toch nog voor een verrassing te staan. Alle lof aan Nury en Brüno dus om deze 'donkere' thriller tot een dusdanig niveau te brengen.

Deze lezer blijft grote fan van Tyler Cross, mocht dit nog niet duidelijk zijn.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.