stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Agent 212 1 Dag en nacht


Bij gag strips is het altijd een beetje 'hit and miss' en dat is ook bij deze Agent 212 niet anders. Sommige grappen zijn leuk andere zijn dat helemaal niet (dat kan dan ook aan een mislukte vertaling liggen). Dit is zeker niet het beste werk dat Cauvin op ons heeft losgelaten. De tekeningen van Kox zijn in het typische soort gagstrip cartoonachtige stijl. Wel opmerkelijk is dat in deze stripreeks herhaaldelijk cameo's en andere verborgen boodschappen voorkomen, opletten is dus de boodschap...

In dit eerste deel is de rode draad van het verhaal een man die zelfmoord wil plegen (van een dak springen, uit een luchtballon, vermomd als konijn in het jachtseizoen enzovoort) en onze plichtsbewuste politieagent probeert hem daar steeds vanaf te helpen. Uiteraard loopt het in de meeste gevallen faliekant af voor Agent 212 (met dokters en psychiaters).Dit is een recensie van een gebruiker.