stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De wezentrein 6 Duels


De wezentrein is een serie waarvan de naam de lading dekt. De naam van deze reeks komt van de treinen die van halfweg de negentiende eeuw tot eind jaren twintig in de vorige eeuw wezen en straatkinderen van de Oostkust van de Verenigde Staten meevoerden naar het binnenland, waar ze op verschillende stopplaatsen ter adoptie werden aangeboden aan geïnteresseerden. Dit was ontstaan uit menslievend oogpunt om de overbevolking in de weeshuizen in het Oosten van het land aan te pakken en het Westen meer te bevolken. Het was de bedoeling dat de adoptie verder werd opgevolgd maar dit was eerder uitzondering dan regel.

In het verhaal volgen we enkele wezen die elkaars leven hebben bepaald. We volgen zowel hun verhaal in het verleden, als kind toen ze op de trein werden gezet, als jaren later wanner ze elkaar, als senioren eindelijk terugvinden. Joey, Jim en Anna zijn familie maar worden uit elkaar gerukt. Anna wordt door een rijke familie geadopteerd, Ze wilden ook Jim adopteren toen ze hoorden dat Anna ook een broer had, maar Harvey, een bijdehante wees weet zich de rol van Jim toe te eigenen. Joey eindigt bij een bullebak in het dorpje Cowpoke Canyon, maar wordt daar gered door Lisa, een oudere wees die zich over de jongen ontfermde.

In de vorige delen vonden Jim en Harvey elkaar terug, maar willen ze wraak nemen op Harvey. Zeker als blijkt dat Harvey enkele jaren na zijn smerige truc, zjin leepheid opnieuw gebruikte om te verhinderen dat de persoonswissel toch nog bekend raakte.
Dit zesde deel heeft zijn naam niet gestolen want zowel in het heden als in het verleden staan twee duels centraal. Niet dat er veel geschoten wordt, de duels zijn eerder psychologisch van aard.

Het overlijden van Lisa in het vorige deel heeft heel wat losgemaakt bij Joey. De brief die ze voor hem heeft achtergelaten zorgt er voor dat hij zijn broer Jim toch wil vergezellen naar New York om hun zus Anna terug te vinden die nog niet weet dat zij haar broers zijn en niet Harvey die zich nog altijd voor Jim uitgeeft.

In het verleden krijgen we een duel tussen Effron, de brute man van Lisa, en “baas” van Cowpoke Canyon die zijn macht wil legitimeren als burgemeester en de dominee die zich daartegen verzet omdat Effron zijn stad bevolkt met extra wezen die voor hem alleen maar goedkope arbeidskrachten zijn.

Als dit erg verwarrend overkomt moet je zeker de vorige delen van deze reeks herlezen. Maar voor zo’n leuke reeks is dit zeker geen straf.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.