stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Batman: Haunted Knight (Lion) 1 Batman: Haunted Knight


Halloween, een dag dat een paar decennia geleden we nog niet kenden, maar waar we ondertussen graag aan meedoen. Een beetje griezelen in de nacht, een schrikje en een natje, laat maar komen. De Haunted Knight, een woordspelletje want enerzijds verwijst dit naar Batman maar anderzijds ook naar Halloween, the haunted night, een leuke titel die al meteen mijn aandacht trok!

Dit boek bevat drie verhalen en ze zijn alle drie Halloween-specials, bijgevolg hoef ik eigenlijk niet te zeggen dat het er af en toe een beetje griezelig aan toe gaat.

Angsten
Scarecrow, een psychopaat, maakt Gotham onveilig. Batman gaat er dan ook achteraan, maar Scarecrow was ooit een psycholoog, dus is hij niet vies om psychologische spelletjes te spelen en de geest van onze held staat al lang onder druk.

Waanzin
De weggelopen kinderen van Gotham verdwijnen en Batman vermoedt dat The Mad Hatter er iets mee te maken heeft. Hij is een hoedenfanaat en hevige fan van Alice's Adventures in Wonderland. Daarom lijkt hij nogal fel op het Hatter-personage uit dat verhaal en ja hoor, hij ontvoert diegenen die lijken op een personage uit het boek over Alice.

Geesten
In dit verhaal zien we een aantal geesten Bruce bezoeken om zo zijn leven te verbeteren. Dit is dan ook gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol, maar dan wel met een eigen Batman en Halloween-sausje. Het smaakte.

Het waren drie verhalen waar gewoon plezier van afstraalt. Toegegeven Batman wordt door de mangel gehaald, maar dat is niet de eerste keer, en het is vooral dat Halloween-tintje dat de verhalen tot leven brengt en me er volop van laat genieten. Ook de herkenning van elementen uit de oudere verhalen was leuk en maakt dat dit geheel een boeiend en vooral fun boek is.

In het kort: Halloween op zijn Batmans!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.