stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Onafscheidelijk 1 Onafscheidelijk


Zidrou heeft de laatste jaren een reputatie bijeen geschreven! Hij verblijdde ons met allerhande geslaagde one-shots waarbij hij allerlei verschillende genres aan bod liet komen. Hij koos steeds voor onbekende tekenaars. Zo werd “Een mooie reis” getekend door Benoit Springer. Blijkbaar waren beide heren ook erg tevreden over hun samenwerking want ook dit nieuwe verhaal is de vrucht van hun samenwerking. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen ik de eerste bladzijde omdraaide!

Dit is het verhaal van Martin en Virginie, twee geliefden. Maar Virginie wil de relatie beëindigen. Maar voor je de pagina’s al wil sluiten omdat je geen zin hebt in een klef liefdesverhaal Ontdek je dat Martin de peter is van Virginies zoon, meer nog hij is haar broer!

Virginie worstelt met haar incestueuze liefde, ze wil kiezen voor haar man en haar gezin, maar toch houdt ze van haar broer. Hij wil zich volledig aan haar geven, en kan moeilijk overweg met de afstand die Viriginie wil scheppen. Daarop stort hij zich dan maar in een uitzichtloze relatie met een collega. Vroeger probeerde hij Virginie te mijden door voor zijn werk naar Abu Dhabi te trekken, maar de dood van hun vader, en de afwikkeling van de erfenis en de mogelijke verkoop van hun ouderlijke huis, haalt alles weer naar boven.

Zidrou kiest nooit voor de makkelijke thema’s, maar brengt dit moeilijk onderwerp wel met het nodige begrip en medeleven. Je leeft mee met de wanhoop van Martin en de twijfels van Virginie! Ook al voel je je ongemakkelijk in je vel.

De tekeningen van Benoit Springer zijn nog altijd sober en efficiënt, alleen de inkleuring is anders in vergelijking met “Een mooie reis”. Toen zorgde hij zelf voor een heldere inkleuring, Nu is die gedaan door Séverine Lambour. De inkleuring is wat donkerdeur maar het verschil zit hem vooral in de schaduwpartijen. Dat extra grijs zorgt voor extra sfeer in dit bevreemdende verhaal.

Ook deze keer heeft Zidrou me bij mijn nekvel! KlasseDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.