stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Wielergek! 10 Deel 10


Het blijft toch leuk hé, zo'n gagstrip over het wielrennen. Zeker nu we al terug volop in het wielerseizoen zijn. En door de rode draad in dit deel is de link tussen de grote koersen uit de oude tijd en de gags vlug gelegd.

Immers Adri, de coach, nodigt zijn team eens thuis uit. Eigenlijk zouden dan al alarmbelletjes moeten beginnen af te gaan, maar neen, de dappere mannen gaan naar hem toe. Eens aangekomen worden ze meegetroond naar de zolder en daar worden ze lichtjes gedwongen om als Chinese vrijwilliger mee de zolder leeg te maken. Op die zolder liggen de oude prullen van de coach, uit zijn wielrennerscarrière, en al vlug beginnen we op een herdenkingstocht doorheen de grote en minder grote koersen en bijgevolg met af en toe een grote wielrenner in beeld (Merx,..). En zo worden de fratsen die sommigen vroeger al eens pleegden te doen (je kent een aantal van die verhalen ongetwijfeld wel) in koers, nog eens vanonder het stof gehaald en in een nieuw leuk kleedje gestoken. Het is die mengeling tussen de mishappen op zolder en alles er omheen en de verhalen uit den oude tijd, die dit deel net een tikkeltje extra geeft. Dit was genieten.

De tekenstijl is karikaturaal, natuurlijk. Maar er is ook oog voor detaillering. En net die combinatie brengt het geheel op een toffe manier in beeld. De warme inkleuring helpt mee om de sfeer uiterst aangenaam te houden.

In het kort: leuke aflevering!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.