stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Overlevenden - Kwantumanomalie├źn 4 4e episode


In deze vierde episode volgen we nog steeds een groep jongeren die op een planeet zijn beland waar wezens van verschillende planeten samen moeten proberen te leven, en dit door tijdsprongen, veroorzaakt door kwantumanomalieën.

De laatste tijdsprong op het einde van de derde episode blijkt er 1 te zijn die onze helden Manon en Alex, vergezeld door katachtigen Antac en Selkert, in vertwijfeling brengt. Al hun vrienden lijken plots onbereikbaar. Maar door een paar onverwachte en (zelfs voor een dergelijk science fiction) ongeloofwaardige kronkels kan het avontuur toch verder gezet worden.

Er wordt een bloeddorstige poging ondernomen Djamile te bevrijden waarbij ook een oude bekende weer opduikt, eventjes maar. Later komen ook anderen van de oorspronkelijke passagiers van de Tycho Brahe weer in beeld. Even maar, want er vloeit weer bloed.

Elke hoop op een rustigere periode wordt binnen de kortste keren weer door de gebeurtenissen gelogenstraft.

Uiteindelijk bereiken Manon en Alex een nieuw eiland, waar hen, zo doet de cliffhanger vermoeden, weer enige avonturen te wachten staan.

Leo kan als geen ander een denkbeeldige maar uiterst geloofwaardige wereld creëren. Soms lijkt het wel of het verhaal dat hij wil vertellen ondergeschikt is aan het met ons delen van een fictieve fauna en flora. Dat was alleszins zo in Aldebaran en Betelgeuze.

In deze reeks zijn andere aspecten aan bod gekomen. Waar het 1e deel een hoog Lord of the flies gehalte had evolueerden volgende delen meer naar een poging om een multiculturele samenleving weer te geven.

In dit vierde deel staat dan plots geweld prominent op het voorplan.

Het lijkt wel of Leo het spoor wat bijster is. Er zijn nog niet veel vragen opgelost. We krijgen er eigenlijk steeds nieuwe bij. Zo hebben we bvb sinds het einde van deel 1 niets meer vernomen van de groep die de ruimtesloep overkocht van onze vrienden.

Een heel atypische aflevering in het brede Aldebaran-universum! We verkiezen de meer typische.

Op het einde van het album toont een mapa mundi van planeet CJ 1347-4 waar de avonturen worden beleefd. Kwestie dat wij dan toch het spoor niet zouden bijster raken...Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.