Recensie

Het rechte pad 1 De lastige jongens


Na de Eerste Wereldoorlog waren er een hoop wezen en een aantal van hen zijn opgenomen in dit internaat. Zo hoopt men van deze oorlogswezen toch nog iets te maken. Daar moeten de jongens zelf natuurlijk ook met mee willen gaan en dat is niet zo zeker. Toegegeven, het internaat geeft hen een opleiding tot landbouwer, niet meteen de droomjob.

Maar in de buurt staat er een prachtig kasteel met nog een prachtigere dochter des huizes. En natuurlijk slaat de fantasie van de jongens op hol. Een nieuwe jongen, met een behoorlijke slechte reputatie, smijt de knuppel in het hoenderhok. Plots gaan de jongens op pad en proberen ze de ongrijpbare droom toch te grijpen. De dochter heeft echter haar eigen agenda. Zij wil niet zomaar uitgehuwelijkt worden en heeft daar zo haar eigen plannetje voor. Maar nog andere mensen zijn geïnteresseerd in wat er allemaal gebeurt op het kasteel en zo worden de jongens stap voor stap steeds dieper meegesleept in criminele activiteiten.

Dit begint zo simpel, maar verandert al vlug in verschillende verhaallijnen die allemaal wel ergens met elkaar verbonden zijn. En toch is dit geen onoverzichtelijk kluwen, maar een eenvoudig verhaal is het ook weer niet. Dit gaat nog leuk worden om juist uit te vlooien wie, wat en hoe. Dit is zo heerlijk laag op laag en verhaal in verhaal met ieder zijn eigen agenda. Benieuwd wat het tweede en finale deel als oplossing biedt!

De tekeningen zijn warm en ook de inkleuring bestaat uit warme tinten waardoor dit een strip is dat veel positiviteit uitstraalt en doet terug denken aan een onbezorgde jeugd. En dat is net wat deze jongens vooralsnog bezitten. Echter of dit nog lang gaat duren?

In het kort: laat die jongens maar los!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.