stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Empowered 4 Volume 4


Empowered vol. 4 (Adam Warren * Dark Horse)

Juicht ! Onze (mijn) favoriete super(anti)hero is terug in haar vierde volume.
Dit fijn reeksje, ontsproten aan de perverse (nou ja) edoch geniale geest van Adam Warren, is de beste superhero spoof out there.
De draak die hier gestoken wordt met de superheroes die dit universum bevolken, is van een beter bouwjaar nog, dan de draak die wordt gestoken met de heroes uit The Boys bijvoorbeeld, alhoewel men deze twee reeksen niet met elkaar moet gaan vergelijken, wegens totaal verschillende genres.

Adam Warren, ook bekend van oa de Amerikaanse comicversie van de anime The Dirty Pair, begon deze reeks als een serie emails aan fans (nadat het figuurtje ontstaan was uit enkele bondage commissions), omdat-ie weer eventjes zonder uitgeverij en dus zonder werk zat. Deze kortverhaaltjes zijn allemaal reeds gebundeld, dus in vol. 4 was er plaats voor enkele langere story-arcs, die samen ook nog eens als geheel kunnen worden beschouwd. Jaha, er is over nagedacht, deze keer ;) .

Emp (kort voor Empowered, haar sullige superhero naam) wordt genomineerd voor een Capey (de oscars onder de superheroes, zeg maar), Ninjette is depressief na haar aanvaring met die bende ninja’s uit het vorige deel, Thugboy, haar vriend en sextoy, zit met issues uit een ‘vorig’ leven en de Caged Demon Lord is en blijft de Caged Demon Lord : grappig en vuilbekkend. ;)

Maar : er zit evolutie in de personages. Jaja ! Emp groeit verder, in dit deel, en ook de andere personages worden verder uitgediept. De personages zijn trouwens ook zo geschreven (mede dankzij de fourth wall breaking chapter breaks), dat je niet anders kan dan ervan te houden.
Voor de bondage fans zal dit deel misschien wat minder meevallen, Emp wordt in dit deel niet veel meer vastgebonden, maar die gimmick was ook een beetje opgebruikt. Maar daar komt wel meer verhaal voor in de plaats. Met zelfs een heuse climax op het einde.

De absurde situatiehumor en geniale waanzin zijn weer van een ongelofelijk niveau (dat vind ik toch, en nog meer bij herlezen), de actie spat van het blad af, en de U.S. manga style tekeningen zijn weer om duimen en vingers bij af te likken (die details, bij momenten :D ).
Beste volume, tot nu toe.

Enkele platen vanaf hier (beetje naar beneden scrollen, of dat is toch zo op mijn scherm).Dit is een recensie van een gebruiker.