stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Berentand 4 Amerika bomber


Werner van het Duitse leger, die eigenlijk Max zou zijn, wie dan weer een Jood was die gevlucht is en zich aangesloten heeft met de geallieerden en zich geïnfiltreerd heeft in de Duitse luchtmacht, en dan toch Werner zou blijken te zijn, maar een andere Werner. (Volg je nog?) Deze laatste Werner is één van de drie boezemvrienden, hij, Max en Hanna, die samen opgroeiden maar door de nazi's uit elkaar getrokken werden.

En nu is Max dood, en is Werner hier om Hanna, de toppiloot van de nazi's te stoppen voor ze de laatste verschrikkelijke opdracht van Hitler uitvoert. Haar taak bestaat uit revanche nemen door een vuile nucleaire bom te lossen op New York. Werner zijn taak bestaat er uit om haar te doden. En terwijl de geallieerden denken dat ze gestopt, zeg maar gedood, is door een hevig bombardement op haar locatie, weten Werner en Hanna te ontsnappen aan deze aanval. En zij is vast van plan om door te gaan met haar opdracht. Kan Werner haar stoppen? En wil hij dat wel? Zij is immers zijn oude jeugdliefde en daarbij de drie beloofden eeuwig elkaars vriend te blijven. Moord hoort daar niet bij.

Elke keer denk ik dat de top bereikt is in deze reeks, maar het spel van een spannend oorlogsverhaal tot persoonlijk verhalen van verscheurde relaties en de zoektocht naar liefde en vriendschap en terug, houdt dit bijzonder intrigerend en ik kan het niet helpen dan meeleven en duimen voor de twee overlevende vrienden. Hun leven betekent niks voor de twee strijdende machten, maar net heel veel voor elkaar.. wie trekt aan het langste eind en wie niet? Het is wachten op het volgende deel om meer te weten. Ik kijk er naar uit.

De tekeningen zijn nog steeds warm ingekleurd en charmant getekend waardoor dit ondanks alles een positief gevoel uitstraalt. De hoop is nog sterk en levend.

In het kort: nog steeds een te volgen reeks



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.