stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De vierde kracht 4 Het eiland D-7


Het is altijd een aangenaam iets als een reeks wordt verder gezet en Indruk doet dat bij deze 'De vierde kracht' en daar ben ik blij om.

De vierde kracht is in essentie een vrouw, nu ja een samengevoegde vrouw. Ze is het resultaat van een wetenschappelijk experiment dat tot doel had het absolute wapen te creëren door superieure en paramentale breinen samen te smelten. Zo werd QB4 of in mensentaal Gal gemaakt. Ze ziet het echter niet zitten om als ultiem wapen ingezet te worden en dus ontsnapt ze. En ze is nog steeds op de vlucht.

In dit deel denkt ze eindelijk een kalm stukje van het universum gevonden te hebben maar al gauw blijkt het de plaats te zijn waar bedrijven hun ultieme wapens voorstellen om ze te verkopen aan de regering. Eigenlijk laat de regering de bedrijven oorlog voeren met hun wapens en de overlevende wint de opdracht. En op dat strijdperk is nu ook Gal gearriveerd. Dat het niet simpel gaat zijn, is al wel duidelijk zeker?

Dit is een reeks dat zich niet zo bezig houdt met het uitbouwen van langdurige relaties, maar het moet hebben van spektakel en kortstondige doch diepe banden die dan weer gelost worden voor een volgende aflevering. De omgeving bestaat uit hoogtechnologische, clean functionele architectuur en design waardoor het enigszins koud kan aanvoelen. Echter de dames (voor de ene helft van de bevolking) zijn warmbloedig en de heren zijn mooi afgetraind en niet hufterig of over-the-top macho (voor de andere helft).

In het kort: dit is pure actie-fun.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.