stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Miss Deeplane 1 Als de maskers vallen


Miss Deeplane bezit de macht om zich te transformeren in een hoop superhelden en eigenlijk is ze dat zelf ook wel. Dat ze bijgevolg een superster is, mag dan ook niet verbazen. Ze heeft een hart voor geeks, is biseksueel en toch wordt ze op handen gedragen daar in de USA. Geen evidente keuze, maar toch wordt het geloofwaardig neergezet. (ja, ja, ondanks de buitengewone krachten spreek ik van geloofwaardig)

Ze is trouwens een wees en probeert er achter komen wie haar echte ouders waren. En dat levert een hoop problemen op want die zijn niet zo gewoon. Geen sprake van mutatie hier, ze heeft haar krachten geërfd en net dat geeft nu problemen. Haar vader en moeder waren bekend en er zijn nog steeds mensen.. euh wezens op zoek naar hen. De dochter is daartoe een perfect middel en dat kan Miss Deeplane niet zo maar laten gebeuren natuurlijk.

Klinkt spannend, maar het is vooral een leuk verhaal. Het wordt vlot, optimistisch en met de nodige humor verteld. De dynamische tekenstijl met gebruik van 'lichte' overdrijvingen in gedrag en gezichtsuitdrukkingen sluiten daar naadloos op aan. Samen zorgen ze er voor dat dit een strip is die je met een goed gevoel sluit.

In het kort: jammer dat dit een oneshot is, dit is gewoon fun en mag best een vervolg of twee, drie krijgen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.