Recensie

Het land van langvergeten 15 Betoverde stenen


In de recensie van het vorige deel werd al aangehaald dat deze cyclus zeer verwarrend begon. Eigenlijk was het zo veel verhaalelementen ineens dat het moeilijk was om te zien waar het heen ging. Het volgende deel wist toch al meer de rode lijnen in het verhaal te verduidelijken en dit deel bevestigt dat.

Het is een klassiek gevecht tussen goed en kwaad maar dan wel één met een magisch tintje en met een hoofdrolspeler die er in het midden wordt ingegooid zonder behoorlijke voorbereiding. Oh, hij wordt wel bijgestaan maar meestal is het toch eerder een kwestie van net niet verzuipen in een stormachtige oceaan.

De stenen en hun krachten zijn gegeerd en Thierry probeert ze veilig te stellen, echter de kerk is machtig. Maar Thierry heeft doorheen zijn levensavonturen wel wat opgestoken en weet wel van aanpakken. Is hij ondertussen goed genoeg om de tijd te manipuleren en zo de kerk op het verkeerde been te zetten of zal hij falen? Finaal antwoord in het volgende deel.

En toch is deze cyclus vooralsnog niet zo strak als de andere cycli. Er wordt iets te veel bijgesleurd en verwerkt in dit verhaal waardoor het soms uit zijn voegen lijkt te barsten. Maar toch is er nog steeds dat mysterieuze en intrigerend deel dat er voor zorgt dat je blijft lezen. Je wil gewoon weten hoe dit eindigt en of Thierry de held wordt die hij kan zijn.

In het kort: het verhaal lijkt soms niet gecontroleerd te lopen, maar blijft wel boeien.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.