stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Het bloed van lafaards 3 De samenzwering


Een tweede cyclus van deze detective-reeks begint en dat is dan toch altijd even in spanning afwachten wat het gaat geven. Wel... majoor Pike stopt een overval op een gegoede vrouw. Deze dame blijkt de nicht van de koning te zijn en bijgevolg wordt hij ontvangen door de koning. Deze grijpt de opportuniteit aan om een onafhankelijke derde op een vreemde zaak te zetten.

Er is een moord gepleegd, maar zowat alles dat de lokale politie-eenheden hebben neergeschreven erover blijkt een leugen. Echter Pike is niet de eerste de beste en dus duurt het niet lang voor de knoop van het complot beginnen te ontrafelen. Maar politiek is iets vies en het duurt niet lang voor de tegenstanders van de koning zich beginnen te moeien. Echter Pike wil maar één ding, de seriemoordenaar stoppen. Zal hij die kans krijgen?

Delitte is goed in sfeer creëren en dat doet hij hier. We voelen de ruwe, rauwe en duistere kant van Londen. De karakterkoppen, ook al lijken ze dan allemaal op elkaar, helpen hier bij. Geen schoonheidsidealen, maar van die koppen die al iets gezien hebben en al wel eens iets niet helemaal koosjer durven uithalen.

Het plaatje klopt: een vuil verhaal, een dito omgeving en bijgevolg is dit genieten en nu al reikhalzend uitkijken naar het volgende deel. Ik wil weten hoe het in elkaar zit, want ik kan nu al zeggen dat het niet simpel gaat zijn.. heerlijk toch!

In het kort: prachtige opzet, laten we hopen dat deel twee van deze cyclus de bal keihard binnenstampt!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.