stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Spookmaterie 1 Alfa


Het verhaal wordt geschreven door Hugue Flechard, die hier aan zijn eerste strip bezig is, en het is direkt zware kost. We volgen het leven van een eenzaat op een blijkbaar groot intergalactisch schip met een eigen wil.

"Ik voel mijn ogen opengaan, ik kijk voor mij en alles is donker, wat is er gebeurd, waar ben ik? Nadenken, van waar kom ik. Oh ja, daar uit het water. Ik sta recht en begin rond te lopen, hé wat gebeuuuuuuuuurrrrrrddddddddd er... "

Zo start een verhaal waarvan je het meer dan eenmaal zal lezen voor je het helemaal begrijpt.
De tekeningen aan de hand van Stéphane Douay zijn leuk maar geen uitschieters, maar hij weet wel de sfeer van het verhaal helemaal goed in de strip te tekeken en dat houdt het dan ook boeiend om te bekijken en te lezen.

Spookmaterie - Alfa is het type verhaal dat meer vragen achterlaat dan dat het beantwoord en dit ook doet over 3 delen, maar of je dan een antwoord hebt zal je zelf moeten uitmaken. Het eerste deel heeft een uiteindelijk zwak verhaal dat wordt recht gehouden door de sfeer waarin de tekeningen baden en de echte antwoorden komen pas in deel 2 en 3. Sinds deze enkel in HC is uitgekomen onder impressies van Dupies is het een dure investering voor een verhaal waar meer had kunnen inzitten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.