stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vertongen en Co 17 Het uur van de jakhals


Je vraagt je toch af hoe het nog kan, maar Mark slaagt er als geen ander in om zichzelf steeds in de problemen te werken. Nochtans het begint zeer goed wanneer bij een museum-bezoek hij het winnend lot heeft voor een reis naar het thuisland van de expositie, met name Egypte. Maar al vlug blijkt het allemaal opgezet spel en zijn Mark, Paulien en oma Boma de inzet van een vuil spel. Mark lijkt op een farao uit een ver verleden en zijn volgelingen denken dat hij wel eens diegene kan zijn om de farao terug te brengen. En dan spreken we inderdaad over het verwijderen van Mark zijn hersenen om die van de oude farao er in te duwen. Niet echt realistisch, maar sektes staan niet bekend voor hun zin voor realiteit.

In ieder geval dit was weer een leuk en spannend avontuur, waarbij Mark zijn beste beentje voorzet. Hij kan duidelijk meer dan verwacht en dat mag best ook wel eens. De humor is iets minder nadrukkelijk aanwezig, maar de running gag met oma Boma en de situationele humor zorgen er toch voor dat ook die kant niet verwaarloosd wordt.

Eerlijk is eerlijk, het is best creepy om zo een slechte Mark te zien, maar de subtiele verschillen in hun weergave (andere dikte lijnen ogen,..) houden beiden duidelijk herkenbaar en geven aan de ene een bedreigende uitstraling, terwijl Mark dat niet heeft natuurlijk. Dit is mooi neergezet door de tekenaar.

In het kort: amusant verhaalDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.