stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 6 Deel 6


Vorige keer zeiden we al dat dit een sneltrein was van een verhaal en deze keer behouden ze dat ritme terwijl ze ondertussen de complexiteit danig verhogen. Het grijpt naar de adem om dit nog bij te houden.. Maar de X-Men zijn nu eenmaal wie ze zijn en dus mag dit eigenlijk niet verbazen.

Goed, wat is dan zo wereldschokkend? De gevolgen van tijdreizen worden duidelijk gemaakt en dan daarna komen er nog bezoekers uit een andere tijd langs. Mooi opgezet, benieuwd waar deze verhaallijn heen gaat, want ze wordt wel verder uitgebouwd.
Ondertussen blijft er nog steeds een gevecht gaande tussen enerzijds de twee partijen mutanten (oorlog met de mensen of niet) en anderzijds met de mensen. Dit is een beetje meer op de achtergrond geplaatst in dit deel, maar komt ongetwijfeld bij de volgende ronde weer volop in beeld.
En oh ja, de vraag hoe het nu met Scott zit, werd logischerwijs ook niet in dit deel beantwoord.
Ik vermoed echter wel dat alles en iedereen nodig voor het plot nu wel in het verhaal gesleurd is en het is dan ook wachten op het volgend deel om wellicht het begin van de oplossing te zien.

Ik vond dat het deze keer wel iets meer opviel dat er verschillende tekenaars waren. Het begin is nog steeds dynamisch getekend maar daarna is het opeens veel statischer getekend. De enkele bewegingslijnen vallen in het niets met de eerste delen. Echter het is vooral de schaduw in het laatste deel (eigenlijk zijn dat puntjes geworden) dat opvalt. De eerste keer dat ik het tegenkwam, haalde het me toch even uit mijn ritme, om eens goed te kijken wat er nu eigenlijk aan het gebeuren was in het beeld. Maar dit wil natuurlijk ook wel zeggen dat de rest goed op elkaar lijkt zodat deze kleine verschillen wel opvallen.

In het kort: laat het begin van het einde (oftewel het volgende deel) maar vlug komen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.