Recensie

I.R.$. 17 Larry's paradise


Met dit nieuwe deel van I.R.$. schotelt Desberg ons weer een financiële thriller voor, dit is het eerste deel van het negende tweeluik, als je de spin-off series niet mee telt. Daarnaast is ook Vrancken weer van de partij, en hij is helemaal terug! Na de vorige tweeluiken had ik bijna afgehaakt, de tekeningen leken meer en meer op fotokopieën waarin er getekende figuren in rondliepen, daarna stond Koller in voor het potloodwerk, waardoor de figuren ook al minder herkenbaar waren, maar niets van dit alles in dit deel! Het lijkt er op of Vrancken weer meer zin heeft om Larry Max tot leven te wekken.

Op het einde van het vorige deel had Larry Max zijn ontslag ingediend bij de I.R.S. hij had er genoeg van dat zijn werk niet kon opboksen tegen het gefoefel van hooggeplaatste personen. We vinden Max nu terug aan de andere kant, hij werkt voor een kantoor dat van fiscale optimalisatie zijn uithangbord heeft gemaakt. Als ex belastingcontroleur weet hij zijn rijke klanten perfect te informeren hoe ze maximaal profijt kunnen halen. Zijn ex-collega’s kunnen er dan ook moeilijk mee om dat Larry nu mensen adviseert die zij net viseren!
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/vrancken IR.jpeg
Toch lijkt Larry weer in het oog van de storm te komen als enkele belangrijke klanten en zijn baas worden geëlimineerd, is er iemand, als een moderne Robin Hood bezig om de fiscale praktijken van de superrijken aan te klagen? Op hetzelfde moment wordt Larry ook weer opgebeld door Gloria, die zoals we allemaal wel weten enkele albums geleden is vermoord. Alhoewel Larry weinig geloof hecht aan het feit dat ze Gloria zou zijn weet ze bepaalde dingen uit Larry's verleden dat zelf hij niet wist! Wie schuilt er achter Gloria en wat zijn haar bedoelingen?

Het lijkt er op dat Desberg en Vrancken niet op tijd een tweede adem hebben gevonden en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Laat de ontknoping maar vlug komen!
Veel vragen die een hopelijk een bevredigend antwoord zullen krijgen in het afsluitende deel.

Een pijnpunt voor veel verzamelaars wordt de nieuwe lay out, want dit staat zo slordig in de kast, gelukkig is het formaat van de albums niet veranderd!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.