stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Jommeke 283 De notenkraker


Wanneer onze vrienden bij een wandeling plots kattengejank horen blijkt dat Octavio Solemio te zijn, een would be operazanger en -componist. Hij kan geen toon houden. Dat zou op zich niet zo erg zijn, maar vermits hij een onbedaarlijke drang tot zingen voelt lijdt heel Zonnedorp eronder.

Jommeke & Co willen natuurlijk een handje helpen en brengen hem en zijn zus naar de broeders Fasolisten. Die weten met hun geheime attributen wel raad. Maar Olivia, de zus van Octavio, heeft andere plannen met die geheimpjes, die toevallig van goud zijn.

Dus verdwijnt het goud en moeten onze vrienden er achteraan, richting Rome en later Toscane. Na heel wat complicaties komen ze uit op de ware toedracht en "eind goed al goed".

Het verhaal leest vlot en is goed opgebouwd, op maat van jonge lezertjes. De tekeningen zijn als vanouds en dus herkenbaar, wat zeker bijdraagt tot het blijvende succes van de reeks. Ook de humor is op kindermaat.

Niets mis mee dus, de doelgroep zal er weer van genieten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.