stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De eeuw der schimmen 6 De duivel


‘De eeuw der schimmen’ is een prequel op ‘De zang van de vampiers’. Waar de oorspronkelijke reeks zich afspeelt in het heden, keerde Corbeyran voor deze cyclus terug naar de 18de eeuw om er uitleg te geven rond de oorzaak van de steriliteit van de vampiers. Tevens krijgen we een inzicht voorgeschoteld in de eeuwenoude strijd tussen Sandor G. Weltman en de Roquebrunes.
‘De duivel’ rondt deze verhaallijn af en maakt een duidelijke connectie naar de hoofdreeks ‘De zang van de vampiers’ zonder dat het echter een noodzaak is om die albums ook te moeten lezen (maar dat is wel meer dan de moeite waard).

Bijzonder spannend kan je dit album niet noemen, maar het geeft wél heel wat antwoorden. Op vorige albums uit deze reeks maar evengoed op vragen die je je kon stellen naar aanleiding van gebeurtenissen uit de hoofdreeks. Op dat gebied worden we niet ontgoocheld. Degenen die alles willen weten over de gevleugelde wezens, zullen hier hun hartje kunnen ophalen. Wie dit universum nog niet kent, raad ik echter aan met de hoofdreeks te beginnen.

Wat de tekeningen betreft kan ik me niet ontdoen van het feit dat Suro zich niet met hart en ziel aan deze creatie heeft gegeven. De uitwerking van de personages is dik ok en een bewijs van ‘s mans vakmanschap, maar de rest laat te wensen over.

Besluit: wild enthousiast ben ik niet echt over dit album, maar ik ben wel blij dat ik het gelezen heb. Het herlezen van de hoofdreeks zal weldra volgen want het een en ander zal nu toch in een ander licht gezien wordenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.