Recensie

Rik Ringers 6 Gangsters op de France


Sommige strips blijven je bij, andere lees je en vergeet je zonder er nog langer over na te denken.

Ik weet nog dat ik deze strip voor de eerste keer las. Het was ergens begin jaren 80. Ik kreeg voor elke gelegenheid strips van mijn ouders. Kerstmis, Nieuwjaar, Sinterklaas, Pasen, ... Het waren van die typische jeugdstrips zoals Suske en Wiske, Jommeke, Robbedoes (toen noemde de stripreeks nog Robbedoes) en Bert Bibber en Piet Pienter.
Toen mijn nonkel zag dat ik graag strips las, leende hij mij zijn verzameling Rik Ringers.

Ik las ze in chronologische volgorde en toen ik nummer 6 las "Gangsters op de France" was ik enorm onder de indruk. De tekeningen, de actiescenes, de achtervolgingen maar vooral ook het scenario maakte grote indruk op me.

De strip was zoals de eerste 5 strips van de reeks 62 pagina's dik en dat zorgde ervoor dat er meer aandacht kon gaan naar het uitwerken van sommige scenes. Ik hou ook van de klassieke aanpak om in de begeleidende teksten de lezer rechtstreeks aan te spreken met "Wat zal er gebeuren met Rik? Zal de volgende aanslag slagen?". Later kom je dit niet meer tegen.

Laatst besloot ik de strip dan nog eens te herlezen. Ik dacht dat, nu ik ergens 30 jaar ouder ben, ik niet meer zo onder de indruk zou zijn. Maar eigenlijk was ik nog altijd verrast dat deze strip zo goed is. Ze bleef me boeien en ik vond ze niet echt heel ouderwets aandoen al is ze gemaakt in mijn geboortejaar.

Ik kan daarom deze strip alleen meer aanraden.

Ik ga zeker ook de reeks "Rik Ringers - De Nieuwe Avonturen" kopen omdat ik heb begrepen dat deze terug meer naar de roots gaat van de reeks. De laatste albums van Rik Ringers zijn namelijk niet veel soeps IMO.Dit is een recensie van een gebruiker.