stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arthus Trivium 2 De derde magiër


De heer Nostradamus, een naam die menig welbekend is. Hij is een mythisch figuur die ook grotendeels mysterieus gebleven is. Ideaal om er verhaal van te maken. En dat gebeurt hier dan ook met zeer veel goesting, dat is al wel duidelijk. Het is niet zo veel dat het plezier van het tekenen zo van de pagina's afspat. Elke tekening is een mini-kunstwerkje dat zorgvuldig uitgekiend is om op de meest impressionante manier iets weer te geven, is het nu een gevoel of een actiescène.. het maakt niet uit, de tekening weet de juiste toon de vinden. En nochtans mag ik niet zeggen dat het realistisch getekend, gedetailleerd wel, maar waarheidsgetrouw neen. De expressie, van haarlok tot kleine teen, wordt in overtreffende trap weergegeven, maar dat is helemaal niet erg want de rest van de tekening dat even sprekend is zou het anders verdrukken. Elke centimeter ademt sfeer uit, de belichting, de dynamiek .. het is allemaal dik in orde.

Het verhaal gaat eigenlijk over een wraakneming op Nostradamus. En daarin wordt zowat iedereen meegesleept: zijn vrouw, zijn kinderen, zijn leerlingen en oh ja de koning ook nog. Kunnen ze op tijd het tij keren en alvast hun eigen leven redden om dan hopelijk daarna de wereld te redden? Klinkt groots ineens, maar diegene die wraak wou nemen wist maar al te goed tegen wie hij het opnam en dus heeft hij wat hulp ingeroepen via occulte weg in de onderwereld. Het behoeft eigenlijk geen tekening meer om dan te zien dat het vreselijk uit de hand gaat lopen en dat de strijd om de aarde los gebarsten is.

Ondertussen hebben we al wat van het karakter geleerd van de verschillende hoofdpersonages. Nostradamus is geen heilige maar probeert wel het goede te doen en zijn drie leerlingen zijn eigenlijk van hetzelfde hout gesneden, alleen hebben ze wel alle drie hun eigen manier om op het juiste pad te blijven. Zeer vooruitstrevend is dat tussen de drie leerlingen een vrouw zit, die blijkbaar het woord angst niet kent. Zoals ik al zei, niet echt realistisch, haar deelname dan, maar als lezer apprecieer ik het alleszins wel. Er dient ook zeker een eervolle vermelding gegeven te worden voor de snedige uitwisselingen tussen de verschillende karakters. De humor geeft een zekere verlichting aan de dreiging, maar weet juist door het contrast het af en toe net harder te laten toeslaan. Mooi gedaan.

In het kort: zeer leuke reeksDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.