stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Mijnheerke Van Maldeghem 1 Mijnheerke Van Maldeghem


Uitgeverij Bonte is een kleine West-Vlaamse uitgever die zich vooral focust op ouder, vergeten werk van grote namen, of het lanceren van strips van onbekenden. Dit album hoort tot de tweede categorie. Dit stripalbum is de eerste strip van Trui Hoste, een kunstenares uit de streek van Maldegem. Het is een zwart-wit album geworden en de tekenstijl is heel simpel gehouden.

Deze strip bestaat eigenlijk uit drie delen. Het eerste deel over "mijnheerke van Maldeghem" is een hervertelling van een eeuwenoud volksverhaal. Je vind het verhaal terug op de volksverhalen databank. Als je het verhaal niet kent is het verwarrend en moeilijk om volgen.

Het tweede deel gaat eigenlijk over de geschiedenis van de hospice van Maldegem, hoe ze er is gekomen, waarom ze verdween en hoe ze weer is gered.

Het derde deel vond ik persoonlijk het leukste deel, en daarvoor moet je het album omdraaien. Dit deel heet “kemel” en is een bundeling van kemels die Trui heeft geschoten. Dus allerlei stomme gebeurtenissen waarvoor je je achteraf eigenlijk een beetje schaamt en waar anderen hartelijk om kunnen lachen. De ene kemel is al grappiger dan de andere, maar de meeste situaties zijn zo herkenbaar dat je bijna lacht omdat je ook al hetzelfde hebt meegemaakt.

Grootste minpunt van dit album vind ik het gekozen lettertype dat soms moeilijk te lezen is.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.