Recensie

Ergün de dolende 1 De levende god


Ergun is verbannen van de aarde omdat hij tegen de oorlogszuchtige mensen die over de aarde regeerden op stond. Vanaf die tijd staat hij bekend als Ergun de dolende. Als hij panne krijgt met zijn ruimteschip moet hij landen op een onbekende flower power planeet. Deze blijkt bewoond te zijn door bloemenvrouwen en vlindermannen die eeuwen vredig naast elkaar hebben geleefd. Daar kwam een einde aan toen de Wakras en hun levende god op de planeet kwamen. Als de koningin van de bloemenvrouwen wordt ontvoert is Ergun, die een zwak voor haar heeft, vast besloten haar te redden. Bla, bla, bla met een science fiction sausje.

Ja dat was mijn eerste indruk toen ik dit album uit 1980 begon te lezen, maar op pagina 32 wachtte mij een verrassing. Het verhaal kreeg zo waar een onverwachte originele wending die leidde naar een even zo originele ontknoping. Niet slecht voor een eerste strip, want dit is de eerste van Comès (het pseudoniem van Dieter Herman). Hij was zowel verantwoordelijk voor het verhaal als de tekeningen van dit eerste album uit de reeks Een strip een auteur.

http://i.imgur.com/8I3c63A.jpg

De realistische tekeningen zijn subliem en gedetailleerd getekend, niets op aan te merken. Ook over de inkleuring ben ik tevreden. Spreekt voor zich dat dit met de hand is gedaan. Ik vind soms de inkleuring van moderne strips net wat te gelikt. Dit is een gewoon zonder foefjes recht voor zijn raap getekend en ingekleurd.

Mijn eerste kennismaking met Comès is niet geheel gladjes verlopen, ook omdat mijn vooroordelen voor de science fiction strips in eerste instantie waarheid leken te worden, maar ik moet zeggen dat ik me uiteindelijk wel heb vermaakt met deze strip.

Deze recensie en andere recensies zijn ook terug te lezen op het Ratatouille TV blog



Dit is een recensie van een gebruiker.