stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Evert Kwok 6 Deel 6


Naast wat herdrukken is er ook nieuw werk van Eelke De Blouw en Tjarko Evenboer dat op de markt is gekomen. Hun werk bestaat voornamelijk uit gags van één vakje. Woordgrappen gespekt met hun typisch gevoel voor droge humor, in de volksmond ook wel eens Engelse humor genoemd.
http://img.mobypicture.com/a458c01cda74f70ba3dffa656167581a_view.jpg
Evert Kwok 6 is wat grappen betreft soms even nadenken. Vaak zie je direct de grap in zijn context, soms moet je echt wel even nadenken zoals bij de grap hierboven. Allen zijn qua spitsvondigheid zeer te smaken. De woordkunst, het interpreteren van woordvormen, het moet je maar gegeven zijn. Dagdagelijkse woorden die je zo vaak gebruikt even uit hun context rukken en daar bij wijle een te gekke woordspeling mee maken, dat is wat De Blouw en Evenboer doen met Evert Kwok.
http://img.mobypicture.com/16beaaa8bb1fb183756ff674259f6143_view.jpg
&Bananen. Op de meest onzinnige plaatsen kom je te pas en te onpas een banaan tegen. Soms functioneel, meestal totaal niet. Of dit terug te brengen is naar de vorige delen daar wens ik me niet over uit te spreken maar het idee, de gedachte om iets onzinnigs toe te voegen aan een al even onzinnige grap, is volgens mij uniek en ten zeerste gewaardeerd.

Evert Kwok 6 was een wat late kennismaking maar blijkbaar ook een gemis dat dringend goedgemaakt moet worden. Uitermate geslaagde humor met een grote H.
http://img.mobypicture.com/cdaff504586443855c3a6d3c7fde73b6_view.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.