stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Northlanders INT 1 Sven the Returned


Northlanders from Brian Wood:

Snelreview:

Sven komt terug thuis, weggelopen als kleine jongen door toe doen van zijn moeder. Hij zag het anders en leeft liever dan eervol te sterven in een verloren zaak, om dan te genieten in het hiernamaals van de vruchten des levens in het Walhalla zoals een viking hoort te doen.
Als ik zo voort doe zal het langdradig worden, dus om het héél kort te houden:
-Zijn oom heeft het boeltje ingepikt
-uitstel van oorlog door invasie saksen
-bundeling krachten met zijn vijand hakkar
-het vermoorden van zijn oom

Geschiedenis, historiek, ik was echt benieuwd hoe Brian Wood dit zou aanpakken, maar bij het lezen van de eerste pagina wist ik dat het goed was... je ziet dat hij sterk geëvolueerd is in zijn schrijven, hij kan het prima aan ! enfin nu de gelijkenissen en vergelijkingen met andere reeksen:

- Afgewerkte hoofdstukken (Book 1) dus, het zijn/worden alleenstaande verhalen. Daar is hij volgens mij héél sterk in en zal hij de lezers telkens opnieuw benieuwd maken en laten smachten naar meer in deze intrigerende periode van de vikings...
- Ook een overeenkomstig feit is dat het terug om één persoon gaat, zijn lijden zowel in het verleden als in de toekomst wordt terug verteld met veel emotie, gedachtegangen.

Slot:
Gelijk Spock al eerder palaverde... Bloed, oorlog,vrouwen,trots,mannelijkheid,zwaarden enz een ware cocktail van deze elementen, goed geroerd en dan op het papier geschreven door één van mijn all time favorites Brian Wood... (ik kan het maar niet genoeg zeggen... ) dan bekom je: Northlanders INT 1: Sven the Returned


Amen...Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.