stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Elsje 10 Je bent van harte welkom een feestje voor me te geven


Als vader van 3 zonen kan ik me nauwelijks voorstellen hoe het het zou zijn om een dochter in huis te hebben. De ouders van Elsje weten het wel. En hoe! Indien de gedragingen van Elsje een goede indicatie zijn van hoe het er hier thuis aan toe kon gegaan zijn, dan kan ik niet dankbaar genoeg zijn voor het feit dat m’n vrouw haar wens niet is uitgekomen. ;-P

Als kind van haar tijd is deze erg zelfbewuste jongedame goed mee in de tendens van de onmisbare smartphone. Misschien is ze zelfs lichtjes verslaafd aan dit technologische hoogstandje. Geen wonder dus dat het kleinood regelmatig opduikt doorheen dit lijvige album. Berichtjes versturen, selfies maken, berichten van anderen liken,... het is bijna de rode draad doorheen dit album. Misschien wordt het een en ander behoorlijk overdreven, maar herkenbaar is het alleszins. Pret verzekerd!
Maar gelukkig is er meer en pint auteur Hercules zich niet vast op dit ene gegeven en is er veel, héél veel variatie te vinden op de aangeboden 96 bladzijden. Elsje is helemaal in haar element als superheld, verveeld kind, dierenvriend, schoolhater, avonturierster, zakenvrouw en noem maar op. Je raakt de grappen dus niet snel beu. Ook haar omgeving draagt bij tot een aangename leeservaring. Zo tracht ze haar ouders op allerlei manieren te verschalken, moet haar vriendje GaitJan soms danig op z’n tellen passen en heeft haar hondje het niet steeds onder de markt. Dat deze eigengereide jongedame het goed kan uitleggen, speelt zeker in haar voordeel.
Moest u denken dat het bij bovenvermelde zaken stopt, dan bent u mis. Ook Elsjes uitstapjes naar het verleden kan ik erg smaken, net zoals haar passage door België waarbij ze enkele heerlijke maar o zo herkenbare stereotypen ten berde brengt.

Het doelpubliek bestaat zeker uit kinderen maar door de amusante wisselwerking tussen Elsje en de volwassenen (die meestal niet geheel in beeld komen, behalve de juf en een politieagent dan) is deze lectuur ook uitermate geschikt om door volwassenen te worden gelezen.

Tot slot nog even dit: het is een goede zet ook van Hercules is om verschillende gags rond hetzelfde thema bij elkaar te zetten. Dat zorgt dat je een tijdje in de geschapen situatie blijft waardoor de grappen versterkt worden.

Besluit: prima entertainment voor het hele gezin!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.