Recensie

300 INT 1 300


Het filmische 300 gaat over de perzische oorlogen ten tijde van het oude griekenland waar koning Leonidas en zijn spartaanse leger van 300 moedige soldaten hetneemy tegen XERXES met zijn miljoenen leger.

Dit verhaal is duidelijk geschreven door niemand minder dan Frank MILLER niet alleen duidelijk te zien aan zijn toch wel kenmerkende tekenstijl maar ook door zijn heldhaftige en grootse schrijfstijl.

De tekeningen zijn op zijn minst "filmish", grootse tekeningen met krachtige beelden en sterke achtergrond vooral de lucht die op een soort van aquarel-manier is gemaakt, alhoewel de mensen in het algemeen (vooral als hij grote aantallen tekent) kunnen simpel uitvallen maar met de grote rode capes en helmen die ze dragen valt het zeer weinig op. Dit alles zorgt voor een sfeervolle setting die je echt meeneemt naar het oude Griekenland.

Als je een historisch correcte versie van de slag om Thermopylae wilt moet je 300 niet lezen, het gaat hier meer over de filosofie achter de spartanen, hoe ze zonder aarzelen hun leven geven aan hun vaderland en gaan vechten in een hopeloze strijd, het verhaal is dus zeer episch maar ik moet zeggen dat de personage soms nogal oppervlakkig kunnen uitvallen.

Uiteindelijk is 300 een sterke sfeervolle strip die een groots en episch verhaal vertelt!!Dit is een recensie van een gebruiker.