stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De onthoofde arenden INT 11 Bundeling 11


In de elfde bundel zitten volgende delen:
21. De hand van de profeet
22. Sigwald

Deze 11de bundeling loopt de reguliere reeks voor de eerste maal vooraf. De delen 21 en 22 zijn nog niet uitgegeven en zullen pas begin 2017 op de markt komen.

Heer Hugo van Crozenc, ridder en persoonlijk vriend van koning Lodewijk de Negende is zijn zoon Sigwald achterna en hoopt het kistje met de hand van de profeet, dat in handen is van niemand minder dan Al Mansour, terug te bemachtigen. Sigwald is gevangen genomen door het vazallenleger dat het kasteel van Noirlac belegert, van het kistje is geen spoor.
Sigwald kan onder geen beding vrijgelaten worden, dat is de mening van Sancerre, veldheer van de Vazallen en would-be held van de kruistochten. Hugo kan toch een akkoord afsluiten met Sancerre: als hij de troepen in het onneembare kasteel kan krijgen zal zijn zoon terug de vrijheid kennen. Maar hoe vat je zo een opdracht aan...

De Onthoofde Arenden, gestart door Patrice Pellerin en Jean-Charles Kraehn en na enkele delen overgenomen door Michel Pierret, is een relatief langlopende reeks die blijft bekoren. De verhalen blijven van een hoge kwaliteit, de tekeningen evenzo. Het lukt Pierret nog steeds om de lezer mee te slepen in zijn scenario en zorgt er voor dat alles met de mantel der liefde bedekt wordt. De zoektocht naar de hand van de profeet en zijn zoon Sigwald doorkruist de plannen van heren van diverse pluimmage en wat hoofddoel wordt is plots bijzaak geworden.

Conclusie: weer een zeer te smaken bundeling met twee verhalen die voor sommigen misschien een wat zwakker verhaallijn hebben door de eenvoud van vertellen maar door ondergetekende zeer werden gewaardeerd. 't Moet niet altijd complex zijn.


fluiten

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.