stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De mysteries van Osiris 1 De levensboom


Dit verhaal is een adaptatie van een roman van de bekende schrijver Christian Jacq. De intrige brengt ons naar het Oude Egypte ten tijde van farao Sesostris. Hoofdpersoon Iker, een jonge leerling-klerk, beleeft allerlei avonturen waarop hij zelf weinig greep heeft. Hij wordt gevangen genomen door piraten en ver van zijn geboortedorp Medamoed weggevoerd. Na heel wat omzwervingen komt hij uiteindelijk in Medamoed terug waar hij verneemt dat zijn oude leermeester overleden is. Op datzelfde moment krijgt farao Sesostris te horen dat de heilige acacia of levensboom van de god Osiris aan het wegkwijnen is door de duistere krachten van de gevreesde god Seth. Misdadigers wenden de boze krachten van Seth aan om de opstanding van Osiris in gevaar te brengen. Om dit onheil te vermijden roept de farao de hulp van Iker en een aantal bondgenoten in. En dan is er nog die mysterieuze bloedmooie vrouw die meermaals het pad van Iker kruist…
De roman van Jacq is heel vakkundig verstript. Je voelt dat zowel de scenaristen van dienst, Maryse en Charles, als de tekenaar, Benoît Roels, zelf heel veel van Egypte houden. De soms hoekige tekenstijl van Roels past perfect bij deze historische verhalen. De decors zijn heel gedetailleerd weergegeven. Je waant je als het ware in Egypte. Tekenaar Roels toont hier echt dat hij een talentvol tekenaar is. Meer nog dan in zijn andere reeksen als 'De Blauwe Hagedis' en 'Oknam' trekt hij hier alle registers open en zet met hoofdpersoon Iker een 'Papyrus' voor oudere lezers neer. Een echte aanrader voor al wie van geschiedkundige strips houdt.

Tom VermeerenDit is een recensie van een gebruiker.