stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Spiderman 156 Sterf of ga dood, Deel 2


De comic van het jaar (Nederlands...) ! Eindelijk snapt Dan Slott hoe je het best een verhaal tot zijn recht laat komen.

Positieve puntjes:
- Mooie gevechten tss de "Anti-venom" en de Thunderbolts
- Het verhaal, het zit goed in elkaar en verschillende vraagstukken die we hadden over de vorige Issue´s worden bloot gelegd of deels verder geweven.
- Zoals steeds prachtige inkleuring die de nodige verve geeft aan de tekeningen maar ook bij minder tekenwerk deze extra accentueert wat eigenlijk een dubbeltje op zijn kant is, maar dit geeft naar mijn gevoel juist de aanzet ertoe om top tekenwerk af te leveren.
- Eindelijk de Green Goblin in actie ! na veel tralala en reklame over hem.


Negatieve puntjes:
- Spiderman een watje ?! Hij is als de dood voor Brock´s Anti-venom doordat deze zijn krachten kan neutraliseren zelfs door gewoon in zijn beurt te zijn vermindert zijn snelheid, lenigheid...
- Het ergste vond ik hoe Norman Osborn (Green Goblin) héél gemakkelijk ingemaakt wordt door die derderangs Menace ?! Is dit DE Green Goblin ? Belachelijk... daar ga ik niet mee akkoord !
- Er mocht wel een originelere naam gevonden worden voor de Anti-venom, mss White Spider ? of desnoods The Healer...

Tot slot een idee tot een nieuw verhaal:
Zoals nu geweten neutraliseert Anti-venom spidey zijn krachten. Wel ga daar verder op in en laat Spidey "genezen" dat kan heel wat stof geven voor een wereld zonder spiderman, hoe hij het ervaart, ermee omgaat, hoe zijn familie reageert, weliswaar dat Spiderman terugkeert doordat het een tijdelijk effect is of laat totaal andere krachten manifesteren etc
Daar kan véél mee gedaan worden en hopelijk gebruikt men deze theorieën.

Qua tekeningen valt het mee Romita scoort matige punten hier, zijn groene trol is niet wat het zijn moet en osborn doet me denken aan Jeff Lemire... (wat bij deze comics niet past) toch een beste prestatie.


Werkelijk Slot:
Tekst: 8.20
Tekeningen: 7.80
Eindelijk met plezier, volle goesting en een big smile gesmuld van deze Spidey bundel!

Make Mine Marvel !


T.I.ADit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.