stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Heiligdom genese 2 Deel 2


Zoals in de bespreking van het eerste deel al aangegeven is dit een combinatie tussen de nazi's en occulte elementen. Ook hier denken de Duisters een ultiem wapen te kunnen bemachtigen, maar het wapen wil niet echt meewerken.

We zitten midden in een woestijn en er zijn ruïnes gevonden van een redelijk onbekende beschaving. Het lijkt op eerste zicht alsof alle inwoners gezamenlijk zelfmoord hebben gepleegd. Maar eigenlijk was het een val, om zo dat vreselijke wapen op te sluiten. Maar dat wapen heeft zo zijn eigen willetje en wil maar al te graag ontsnappen aan de val en de nazi's komen daarvoor goed uit. Echter enkele bewakers proberen de wereld toch nog te behoeden van deze potentiële ramp.

Er zit behoorlijk wat vaart in, niet alleen door de snelheid waarmee de nazi's het wapen willen vinden, maar ook door alle subplots die er in verwerkt zijn. Soms voelt het zelfs aan of men de hoofdlijn een beetje uit het oog verliest. Echter door de snelheid in dit verhaal duurt dat niet lang en zijn we terug stappen aan het nemen richting ultiem wapen.

Een sterk punt is wel dat men het ook effectief aandurft om een niet zo'n goede afloop te geven. Ook al is dit een prequel en wisten we dat wel, toch doet men het toch maar. Het is een aangename afwisseling.

De tekeningen zijn niet altijd van hetzelfde niveau, maar slagen er toch zonder enig probleem in om een angstaanjagende sfeer op te roepen. Zo eentje waar je hoopt dat dit geen enkele grond van waarheid bevat...

In het kort: een degelijke prequel

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.