stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De aquanauten (Parnotte/Mailié) 1 Physilia


Het rustige leven in het wetenschappelijke station Physilia, vijfhonderd meter onder de zeespiegel van de Noord-Atlantische Oceaan, is voorbij wanneer Amerikaanse militairen er een geheime opdracht komen uitvoeren. De geologen zien de soldaten het liefst onmiddellijk vertrekken, maar zetten hun onderzoekswerk nauwgezet voort. Maar wanneer er een moord op een militair gepleegd wordt, voelen de wetenschappers zich zelf niet meer veilig en het wantrouwen tegenover de pottenkijkers groeit. Nando Mc Rae is getuige van een nieuwe moord op een soldaat, maar wanneer hij met zijn verhaal op de proppen komt, wordt hij linea recta naar een psychiater gestuurd. De vermoorde soldaat, Naha, is volgens de legerleiding springlevend en terug naar de bewoonde wereld gestuurd. Mc Rae gelooft er niks van en is ervan overtuigd dat het leger iets verzwijgt. De geoloog gaat zelf op zoek naar de waarheid.

De beste strip die ik tijdens de zomermaanden gelezen heb, is zonder twijfel Physilia. Het eerste deel van de nieuwe reeks De Aquanauten is een sterk verhaal, vol met spanning en mysterie. Maar ook frustrerend, want na het omslaan van de laatste bladzijde, wil je meteen aan het vervolg beginnen, waarvoor het jammer genoeg nog een jaartje wachten is. Want wie pleegt er al die moorden, wat is de geheime opdracht die het leger uitvoert en waarom werd Mc Rae gespaard toen hij getuige was van de moord op Naha? Striplezers moeten de geduldigste mensen ter wereld zijn. Maar niet alleen het scenario is de moeite waard. Het album is knap getekend en de inkleuring zeer geslaagd. De pagina's met de onderwaterscenes, buiten het wetenschappelijke station, hebben een zwarte bladspiegel, wat het duistere karakter van de bodem van de oceaan én van de vreemde gebeurtenissen nog extra beklemtoond. Veelbelovende reeks, dus!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.