stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Succubus (Paturaud) 5 Nayeli


Uitgeverij Saga loopt een beetje achter met het vertalen van deze reeks, dit vijfde deel verscheen al in 2015, en in het Frans zijn er al 7 delen verschenen. Maar daar lijkt saga wel werk van te willen maken want deel 6 staat al aangekondigd voor later deze maand in hardcover, en in mei komt dan de softcover versie op de markt.
Elk album is een afgerond verhaal waarin telkens een vrouw de hoofdrol speelt die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Ze neemt belangrijke beslissingen of heeft er invloed op en gebruikt daarvoor alle middelen, zoals haar kennis, wat magie en natuurlijk het spel der verleiding en seks. Dit verklaart dan ook de reeksnaam, want een succubus is volgens wikipedia “een vrouwelijke demon die zich voedt met de energie en/of mannelijk zaad van haar slachtoffers”.
De scenario’s zijn telkens van de hand van Thomas Mosdi. De tekenaars zijn meestal nog onbekende Italianen.. Dit vijfde deel is getekend door Gianluca Pagliarani. Net zoals zijn collega’s uit de andere delen tekent hij in een mooie realistische stijl.
Het verhaal speelt zich af in Zuid-Amerika van de zestiende eeuw. Terwijl twee jonge Maya-vrouwen aan het baden zijn in de rivier wordt hun stam overvallen door de Azteken. Ze zijn op zoek naar slaven om te offeren aan hun goden. Terwijl hun stamgenoten als slaven worden weggevoerd, kunnen Nayeli en Bibiki hun ogen niet geloven als ze terugkeren naar hun dorp. Iedereen is ofwel meegenomen of vermoord. De enige overlevende is Eek, de misvormde dorpstovenares en zus van Nayeli. Ze raakte zwaar gewond toen ze een oud boek wilde beschermen, maar door haar handicap was haar reddingspoging tot mislukken gedoemd. Toch kon ze het magische boek verstoppen.
Met de hulp van Eeks magische krachten proberen ze hun stamgenoten te redden, en als dit niet zou lukken willen ze niets anders dan de ondergang van de Azteken!
Mosdi schotelt ons een onderhoudend verhaal voor, al is de rol van het boek maar bijkomstig om het als een soort van raamvertelling te gebruiken in het groter geheel van de reeks. Daardoor gaan er wel al wat pagina’s verloren zodat alles wel vlug afgewerkt moet worden.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.