stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Trollen van Troy 7 De veren van de wijze


Als een wijze iets nodig heeft van de trollen, kan je er donder op zeggen dat, vroeg of laat, hij in het dorp van onze vrienden belandt. Nog niet zo lang geleden had de wijze Fukhatoe een klein ongelukje met de magie. Om dat recht te zetten heeft hij trollenmelk nodig. Het toeval wil dat Pwietepiet hoogzwanger is en bijgevolg uitverkoren wordt als onvrijwillige donor. Echter we weten allemaal dat dit niet zonder slag of stoot zal lukken.

Dat stopt de wijze er niet van om een expeditie op te zetten naar het dorp van Waha, Tetram, Proffie en Pwietepiet. Niettegenstaande de bijzonder magische krachten van de wijzen, zijn de trollen gewoon een natuurkracht en eentje die je niet zo maar kan trotseren. Maar dat ze het toch proberen, levert ons dan weer wel een aangenaam stripmoment op. Toegegeven, dit is niet het beste deel uit de reeks, maar de humoristische situaties komen veelvuldig voor, dus vervelen zal je je ook zeker niet.

Het viel me weer eens op hoe de gezichtsuitdrukkingen veel bijdragen aan het plezier bij het lezen. De overdreven expressie van gevoelens vormt meestal een belangrijk deel van de clou van de grappige situaties en weet steeds de juiste moment en toon te vinden. Dit is één van de redenen waarom dit telkens zo leuk is om te lezen.

In het kort: een middenmoter

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.