stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Ythaq 9 De onmogelijke waarheid


Dit is het laatste deel van deze cyclus. We weten eindelijk hoe de vork in de steel zit en het is iets diepgaander dan het in begin leek te gaan worden. Het begon immers als een spel van de rijken, maar het wordt na een tijdje duidelijk dat Ythaq geen gewone planeet is. Deze planeet houdt iets gevangen en dat wil heel graag ontsnappen aan zijn gevangenis. Bijgevolg zet de gevangene het, ondertussen beruchte, spel op poten. Door de crash van het ruimteschip waar Graniet en Narvath op zitten, schakelt het spel een versnelling hoger, maar wellicht zal de gevangene zich dat achteraf nog wel beklagen.

We krijgen een pak antwoorden en dit is een droomfinale. Alles lijkt mis te gaan voor de underdogs, zowel de militairen als het wezen lijken te sterke tegenstanders maar als je ze onderschat, die underdogs, tja .. dan kan alles. De spanning werd tot de top gedreven en meesterlijk afgerond.

De tekeningen blijven scoren. Ze zijn warm en vlot, wat er voor zorgt dat de licht humoristische kant alle kansen krijgt. Het is net dat element dat er voor zorgt dat ondanks de spanning, dit een amusant verhaal is en blijft.

In het kort: bevredigend eindeDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.