stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Sigmund A11 Sigmund weet wel raad met narcisten


Als er nu één zaak is waar onze dokter Sigmund u mee kan helpen, dan is het wel narcisme. Nu ja, misschien is helpen een beetje een te groot woord voor wat de dokter doet. Maar het fenomeen is hem wel degelijk zeer bekend. Enerzijds is hij een psycholoog die zo wel wat patiënten heeft en anderzijds is het wel makkelijk om te herkennen wat je zelf ook bent.

En net dat geeft problemen, want als narcist andere mensen helpen is niet bepaald eenvoudig te bereiken. Zijn hulp heeft dan ook meer weg van zichzelf beter te laten voelen door zijn patiënten af te snauwen en te kleineren. Soms direct in hun gezicht en soms een beetje meer verdoken door zijn doordenkertjes. Maar dat het niet echt de patiënt gaat helpen, dat staat buiten kijf.

Het is trouwens niet altijd de dokter die wint in de confrontaties, maar meestal wel natuurlijk. En toch is het die zeldzame zelfspot die Sigmund zo'n amusant karakter maakt. Anders zou hij nogal vlug in een onuitstaanbaar ettertje uitmonden... wel nu ook, maar de ijzeren vuist is verpakt in een fluwelen handschoen waardoor het lekker lezen is en blijft. Hij verkoopt hierdoor ook, zonder enige moeite, best wel wat maatschappelijke kritiek.

In het kort: eens lachen met narcisten, wie kan daar nu iets op tegen hebben?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.