stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Succubus (Paturaud) 6 Xue Dan


Zoals beloofd heeft saga niet lang gewacht om de achterstand bij het vertalen van deze reeks in te halen, want twee maanden na het vorige deel zijn ze er al met de vertaling van deel zes.

We springen weer wat verder in de geschiedenis om het verhaal van een lid van de orde van de dochters van Lilith in beeld te brengen. De dochters van Lilith komt op voor de vrouwen, om hen de plaats terug te geven die ze bij de oorsprong van de wereld hadden, als gelijke van de man.
Na Zuid-Amerika in de zestiende eeuw, bevinden we ons nu in Macao, een Portugese kolonie in Azië in het jaar 1706. Samen met de Portugezen besturen de Manchu’s de stad, en de corruptie tiert er welig.
Cidàlia komt nog maar net aan met de boot uit het thuisland of ze wordt al overvallen. Gelukkig wordt ze gered door Xue Dan. Cidàlia is naar Macao gestuurd om af te rekenen met priester Espanca. Hij is lid van de broederschap die zich verzet tegen de dochters van Lilith, een groep die strijd tegen de zusters van Lilith omdat ze zich in hun mannelijke macht bedreigd voelen. Maar blijkbaar is Cidàlia al verraden voor ze voet op Aziatische bodem kon zetten! Xue Dan is ook op missie, ze wil de kinderhandel in jonge Chinezen stoppen. Veel kinderen verdwijnen namelijk richting Indië om er als slaaf verkocht te worden. Beide vrouwen weten van aanpakken en besluiten elkaar te helpen.
De titel van dit album had dus even goed Cidàlia kunnen heten, want de hoofdrol is eigenlijk; weggelegd voor beide vrouwen, maar Xue Dan klinkt natuurlijk wel wat exotischer, en heeft natuurlijk het thuisvoordeel!

Thomas Mosdi schotelt ons weer een aangenaam verhaal voor, waar eigenlijk nog meer uit te halen valt, de personages van Cidàlia en Xue Dan zin eigenlijk te interessant om maar in één verhaal gebruikt te worden. De pen wordt weer vastgehouden door Marco Dominici , die ook al het fel gesmaakte vierde deel mocht tekenen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.