stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Jommeke 285 In de klauwen van Prutelia


Marie heeft er schoon genoeg van en gelijk heeft ze! Terwijl alle andere vrouwen tijd hebben voor om het even wat moet zij de hele dag huissloor spelen. Dat moet veranderen en dus zullen Jommeke en Theofiel hun steentje moeten bijdragen. Nu hebben onze held en Maries pantoffelheld hiervan bijzonder weinig kaas gegeten en ze bakken er dan ook niet enkel op culinair vlak niets van.

Gelukkig weet Filiberke een oplossing: Melanie de huishoudrobot van Gobelijn. Maar er zijn kapers op de kust en Melanie wordt ontvoerd, waarna al onze helden stuk voor stuk in de klauwen vallen van Prutelia. Wie, vraagt U? Prutelia is de doopnaam van de ons beter bekende Koningin van Onderland.

En ja, deze keer is het menens, want er schiet niemand over om onze vriendjes te redden. Buiten wat vernuft, dan komt het misschien toch nog goed.

Philippe Delzenne presenteert ons weer een album van Jommeke waarin alle gekende, en geliefde, ingrediënten aanwezig zijn. Het avontuur is gevarieerd en spannend, Gobelijn verspreekt zich al eens en zorgt ook gewild voor de grappige noot, waardoor de Miekes hem tot professor in de fopkunde bevorderen. En er is een leuke running gag met Filiberke die heel consequent een met een sleutel op te winden stuk speelgoed "speelt".

Ook grafisch is deze Jommeke zoals we het mogen verwachten en al sinds jaar en dag gewoon zijn. Verzorgd, eenvoudig en herkenbaar. Meer moet dat niet zijn.

Jommeke gaat nu al 285 albums mee maar blijft vrolijk vertier voor de jonge lezertjes en al wiens wat matuurdere kinderziel niet te hard getaand is.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.