Recensie

Ype 10 Nader tot Y


Ype Driessen is een fenomeen. Terwijl honderden tekenaars zich krom wroeten om zo’n realistisch mogelijke tekeningen te maken, die toch niet koel en afstandelijk overkomen, neemt hij foto’s om zijn grappige scenario’s uit te werken. Hij heeft de fotostrip hergelanceerd. Vroeger werd dit geassocieerd met “natuurboekjes”, maar nu denken we alleen nog aan Ype!
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/recensies/ype 10face.jpeg
In deze tiende bundel staat een selectie van grappen die in diverse media verschenen tussen augustus 2015 en november 2016. Daardoor vind je grappen terug die verwijzen naar de Griekse monetaire crisis of de aanslagen in Parijs en Orlando. Ook het overlijden van Peter van der Heijden, de stuwende kracht achter uitgeverij strip2000 wordt geëerd.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/recensies/ype 10 angst.jpeg
Naast de toenmalige actualiteit zorgen ook de dagelijkse beslommeringen voor de nodige inspiratie. Zo gaat Juul, een van zijn huisgenoten verhuizen om samen te wonen met zijn vriend. Naast de zoektocht naar een geschikte woonst in het dure Amsterdam en het afscheid zorgt ook de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot voor de nodige inspiratie. Het goede voornemen om meer te fitnessen of een weekendje “back to basics” kon onze lachspieren beroeren. En laten we vooral niet vergeten dat er toch wel veel eten wordt weggegooid ten huize Driessen!
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/recensies/ype10 basics.jpeg
Dit is weer een leuke compilatie, en voor mensen, zoals ik, die er niet genoeg van kunnen krijgen kan je regelmatig nieuwe grappen vinden op Ypes webstek www.fotostrip.nl !Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.