stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 8 Deel 8


Soms denk je, zeker in de superheldenwereld, een massaal en overweldigend eindgevecht en boeken toe.. over and out.. the end. En dat krijgen we hier, een paar epilogen verder realiseer je je ineens dat het epische gevecht niet het einde is en juist een nieuwe start.

Om nog even te herhalen, er zijn verschillende teams X-men aanwezig. Eentje uit het heden, waar er vreselijke zaken mis gelopen zijn, eentje uit het verleden die net het ideale moeten weergeven en die uit het heden terug op het juiste pad krijgen. En dan kwamen er twee groepen uit de toekomst, eerst de nep X-men, gevolgd door de echte. Allemaal samen voeren ze een hels gevecht uit om dan aangevallen te worden door de mens. Tja, simpel is het niet. Maar er valt een oplossing uit de bus, of zo lijkt het toch. Maar, zoals gezegd, de laatste pagina's onthullen dat het toch nog niet gedaan is.

Alhoewel behoorlijk wat puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen, blijft dit best wel complex. Zeker nu we de laatste zet van de jongere generatie gezien hebben. En opnieuw zit je met een aantal nieuwe vragen.. tja wachten tot finale opheldering in het volgende deel? Tot op heden is dit een verhaal dat weet te boeien en dat je dikwijls op een verkeerd spoor zet. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik blijf uitkijken naar het volgende deel.

In het kort: een einde dat geen einde bleek te zijn..Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.