stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

The Sandman (Lion) 5 Boek 5


Dit is het vijfde deel, het beruchte deel.. het deel waarvan Gaiman zelf zegt dat hij er het meest van houdt omdat de meeste lezers er niet van houden. Met zo'n lijn weet je toch niet echt wat te verwachten.

Het begint in een appartementsblok waar iedereen een nachtmerrie heeft, buiten twee personen. De éne omdat hij de veroorzaker is, de andere omdat zij er in slaagt de ban te breken. Maar dan gaat ze een stap verder. Om de anderen te bevrijden, vermoordt ze de man in kwestie. De anderen, op één uitzondering na, zijn nu wel wakker, maar de nachtmerrie lijkt toch niet te eindigen. Ze kunnen het huis niet meer verlaten en moeten mee met de moordenares naar het dromeneiland waar de nachtmerries vandaan kwamen om de laatste te bevrijden. En toch kruipt het gevoel steeds sterker omhoog dat deze vrouw, Thessaly, eigenlijk niet echt aan hun zijde staat. Het avontuur in de droomwereld belooft dan ook nog bijzonder spannend te worden.

In dit deel krijgen we Dream maar kort te zien en ik mis de droomkoning en zijn familie. Ik zie wel dat hij echt wel aan het veranderen is qua karakter, maar dat is bijna een zijnoot in dit verhaal. Daarnaast hebben we vooral karakters waarvan je je afvraagt wat ze bijdragen of gaan bijdragen aan dit verhaal en waarom we er zo veel tijd aan besteden. Er zit immers niet echt veel vooruitgang in het verhaal van Dream. Misschien wordt het in een later deel nog wel duidelijk?

We keren in dit deel ook terug naar een traditioneler opbouw van pagina's: strakke kaders in drie rijen. Het wordt alleen doorbroken wanneer er overweldigende krachten losbarsten en hoewel dit een fantastisch verhaal is, is dat toch eerder een zeldzaam gegeven. Ik vond de tekenstijl van het vorige boek beter aansluiten bij de dromerige wereld, er was geen vaste structuur, maar dit verhaal is minder dromerig en de tekenstijl benadrukt dat.

In het kort: tja, in deze sta ik niet aan de zijde van Gaiman

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.